Доступність посилання

ТОП новини

Німецький уряд, розробляючи реформу системи медичного страхування в країні, передбачив особливі умови для депутатів бундестагу


-- no author -- Як стало відомо кореспондентові радіо “Свобода”, на відміну від інших громадян Німеччини, депутатам не треба раз у квартал платити десять євро за те, що вони тільки переступили поріг кабінету лікаря. Натомість з них стягуватиметься один раз на рік 20 євро – це щонайменше вдвічі менше, ніж тепер доводиться платити громадянам Німеччини.

Як стало відомо кореспондентові радіо “Свобода”, на відміну від інших громадян Німеччини, депутатам не треба раз у квартал платити десять євро за те, що вони тільки переступили поріг кабінету лікаря. Натомість з них стягуватиметься один раз на рік 20 євро – це щонайменше вдвічі менше, ніж тепер доводиться платити громадянам Німеччини.

На такий нюанс звернув увагу депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Віллі Бразе. Він закинув уряду країни, що той порушив свої обіцянки.

Раніше автори реформи запевняли, що обмеження в системі охорони здоров’я однаковою мірою торкнуться всіх громадян країни, у тому числі й депутатів парламенту.

Нововведення почало діяти у Німеччині з 1 січня.
XS
SM
MD
LG