Доступність посилання

ТОП новини

Лівія виплатить 170 мільйонів доларів компенсації за збитий літак.


Мирослава Гонгадзе Лівія виплатить 170 мільйонів доларів компенсації за збитий літак.

Вашингтон, 9 січня 2004 - Сьогодні Лівія підписала угоду про виплату компенсації родичам жертв збитого 15 років тому над пустелею Сахара французького літака. Загальна сума виплат сягає 170 мільйонів доларів.

Приватна фундація - Міжнародна Асоціація Каддафі, очолювана сином лідера Лівії Сіф Ель Ісламом, взяла на себе зобов’язання виплатити компенсацію родичам жертв збитого французького літака. Трагедія, яка забрала 170 життів, сталась у небі над Сахарою в 1989 році. Лівія ніколи не визнала офіційно відповідальності за цей інцидент. Хоча у 1999 році французький суд визнав винними за цей злочин сімох лівійських урядовців.

Речник родичів загиблих Гельом Денокс, коментуючи результати підписаних домовленостей, заявив: “Ми задоволені. Родини отримали інформацію про умови контракту, і вони задоволені. Лівія врешті відновила свою честь, і ми разом з ними. Я думаю, це добре мати змогу рухатись далі. На жаль, ніхто не може повернути тих, хто відійшов у вічність”.

Родина кожної жертви збитого літака отримає мільйон доларів компенсації.

Вже через годину після підписання домовленостей міністр закордонних справ Франції Домінік де Вільпен, тримаючи в руках документи, заявив, що цим кроком Лівія і Франція відкрили нову еру у відносинах двох держав. Оглядачі твердять, що підписанням даної угоди Лівія намагається покращити стосунки із Заходом. Перший крок до такого покращення був зроблений минулого місяця, коли офіційний Триполі відмовився від планів розробляти ядерну зброю і допустив до своїх ядерних об”єктів експертів МАГАТЕ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG