Доступність посилання

ТОП новини

Київська незалежна медіа-профспілка вимагає від правоохоронних органів ефективних заходів для розкриття збройного нападу на журналіста Олега Єльцова, який стався 12 січня увечері


-- no author -- Як зазначається у зверненні медіа-профспілки до керівників силових відомств та ЗМІ, будь-який напад на журналіста повинен вважатися таким, що пов''язаний з його професійною діяльністю, доки слідством не буде доведено інше. Лише встановлення та засудження винних у злочинах проти журналістів зможе відновити авторитет правоохоронних органів в очах журналістської громади, зазначають автори звернення.

Як зазначається у зверненні медіа-профспілки до керівників силових відомств та ЗМІ, будь-який напад на журналіста повинен вважатися таким, що пов''язаний з його професійною діяльністю, доки слідством не буде доведено інше. Лише встановлення та засудження винних у злочинах проти журналістів зможе відновити авторитет правоохоронних органів в очах журналістської громади, зазначають автори звернення.

Враховуючи наближення виборів і, як наслідок, посилення тиску на журналістів, у тому числі і кримінальними методами, незалежна медіа-профспілка вимагає активних дій з боку слідчих органів, спрямованих на захист професійної діяльності працівників ЗМІ. У разі, якщо злочини проти журналістів і надалі залишатимуть нерозкритими, Київська незалежна медіа-профспілка спільно з іншими профспілками журналістів вимагатиме негайної відставки міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя та Генерального прокурора України Геннадія Васильєва (УНІАН).
XS
SM
MD
LG