Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Кузьминський (Кузя) – лідер легендарних Братів Гадюкіних: "Я побажав би, щоб було більше грошей в українців, які живуть в Україні, і вони не їхали в Москву будувати будинки російським олігархам". Ексклюзивне інтерв’ю Сергія Кузьминського Українській Свободі.


Людмила Ваннек Сергій Кузьминський (Кузя) – лідер легендарних Братів Гадюкіних: "Я побажав би, щоб було більше грошей в українців, які живуть в Україні, і вони не їхали в Москву будувати будинки російським олігархам". Ексклюзивне інтерв’ю Сергія Кузьминського Українській Свободі.

Київ-Прага, 14 січня 2004 року.

Людмила Ваннек

Гостем української “Свободи” є легендарний лідер “Братів Гадюкіних” Кузя, він же, Сергій Кузьминський. Пригадуєте?

Сергій Кузьминський - Кузя (співає)

Липнева ніч накрила все село, Колгоспники всі геть позасинали...

Людмила Ваннек

З Сергієм ми знайомі ще з тих часів, коли “Брати Гадюкіни” тільки створювалися у Львові, це було в середині 80-х. Тоді всі цитували фрази з пісень: “Чуваки, всьо чотко” чи “Міську, вважей холєра ясная”. Потім “Брати Гадюкіни” після першого фестивалю “Червона рута” стали зірками. Зараз вони вже разом не співають, але їхні пісні співають й досі.

Я додзвонилася до Сергія у Москву, де він останні роки мешкає, і, здається, я його розбудила...

Сергію, як тобі живеться у Москві?

Сергій Кузьминський

Тут я мушу адаптуватися, тому що тут треба певний прононс мати. Цілий час, як ідеш біля метро, наприклад, і просто йдеш по вулиці, підходить міліція і питає документи і “зелену” реєстрацію. Якщо в тебе її немає ( а в мене її, звичайно, немає), тому що треба стояти в черзі два тижні... Тобто я нелегал.

Людмила Ваннек

Для тебе це поняття, напевне, більше відповідає твоєму стану душі?

Сергій Кузьминський

Правда, я собі завів собаку, якого звати Готліп. Якось живемо з собакою – менш чіпляються.

Людмила Ваннек

А що ти робиш у Москві, якщо це не таємниця?

Сергій Кузьминський

Я навіть не знаю, що я роблю. І все роблю, і нічого не роблю. Пишу музичку для різних дурнуватих проектів. В основному для веба і різні мультимедійні такі штуки, під кіно. Граю на трансових паті в якості діджея.

Людмила Ваннек

Яку ти музику зараз пишеш?

Сергій Кузьминський

Електронщину всяку таку. Деколи я щось таке наспівую в мікрофон і потім свій голос пропускаю через різні вокодери, щоб не можна було впізнати.

Людмила Ваннек

А ти скучаєш за часом, коли поняття “Брати Гадюкіни” ні в кого не викликало питань, всі знали про кого йдеться, наспівували ваші пісні (та й їх досі наспівують), повторювалися якісь вирази з пісень?

Сергій Кузьминський

Знаєш, з одного боку, може, й так, напевне, як люба людина, яка згадує свої минулі більш молоді часи, а з іншого боку, - це був не найкращий період в моєму житті (якщо бути відвертим). Я дуже зрадів, коли мене перестали впізнавати на вулицях, і я став жити, як звичайна людина, і їздити в метро, а не на таксі.

Сергій Кузьминський – Кузя (співає)

А через наш паркан Лізе якась сволоч. Хто це, мамо, Хто це...

Людмила Ваннек

А яка доля інших “Гадюкіних” зараз? Що роблять твої так звані “брати”?

Сергій Кузьминський

Кожен сам по собі. Ігор Ковбаса і Паша Крохмальов сидять в Києві, вони мають власну студію і досить тяжко працюють. Вони пишуть для телебачення музику. Гітарист Гєша працює столяром у Львові. Міша Лундін, барабанщик, вийшов з тюрми щойно. Ось таке.

Людмила Ваннек

Сергію, а як ти святкуєш Новий рік?

Сергій Кузьминський

В останні три роки я за Новий рік об’їжджав 3-4 місця і працював в якості діджея. В цьому році я маю надію, що буду сидіти вдома з дружиною, з собакою, з кішкою, з телевізором і святкувати, як всі люди.

Людмила Ваннек

А хто ти за гороскопом?

Сергій Кузьминський

Терези і тигр.

Людмила Ваннек

Сергію, а на Новий рік ти загадуєш якесь бажання?

Сергій Кузьминський

Ти знаєш, я щось останні роки навіть не дуже зважаю на Новий рік.

Людмила Ваннек

А от такі традиції, як, наприклад, випити шампанського чи подарувати подарунки, ялинка прикрашена... цього немає?

Сергій Кузьминський

Справа в тому, що я не вживаю алкоголю. З 94-го року я перестав вживати все, що до того вживав.

Людмила Ваннек

Такий собі здоровий спосіб життя?

Сергій Кузьминський

Я не знаю, чи то здоровий, можливо, не зовсім здоровий, тому що кажуть інколи, що треба випити. Ну, ось не п’ю я, і тому... не знаю... не беруть мене в компанії.

Людмила Ваннек

Так ти перестав бути тусовочним?

Сергій Кузьминський

Абсолютно.

Людмила Ваннек

О! Це неможливо собі уявити, Сергію.

Сергій Кузьминський

Я не знаю. Ти мене, напевне, не впізнала б тепер – я зовсім інша людина, я зовсім неподібний на те, що було в часи “Гадюкіних”.

Людмила Ваннек

Щоб ти побажав слухачам української “Свободи”?

Сергій Кузьминський

Я побажав би слухачам української “Свободи”, які живуть в Україні, свободи і... я знаю..., може, чогось матеріального: щоб було більше грошей в українців, які живуть в Україні, і вони не їхали в Москву будувати будинки російським олігархам. Їх тут дуже багато в Москві, і всі щось будують. Це головне, а далі – там щастя, здоров’я і так далі, що бажають завжди. Але спочатку матеріального благополуччя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG