Доступність посилання

ТОП новини

Чому людині притаманне почуття огиди? Скажімо, хтось не може бачити мухи, хтось павука, когось починає нудити від зіпсутого м’яса тощо. Іншими словами, чому так емоційно ті чи інші люди все це сприймають?


-- no author -- У журналі британської королівської академії “Biology Letters” вчені пропонують чи не найкраще з усіх відомих пояснень: огида, пишуть учені, є захисною емоцією. Приміром, якщо до вашої кімнати залетіла муха і ви будь-що бажаєте її прогнати геть, то це означає, що ви інстинктивно прагнете зменшити ризик інфекційного захворювання.

У журналі британської королівської академії “Biology Letters” вчені пропонують чи не найкраще з усіх відомих пояснень: огида, пишуть учені, є захисною емоцією. Приміром, якщо до вашої кімнати залетіла муха і ви будь-що бажаєте її прогнати геть, то це означає, що ви інстинктивно прагнете зменшити ризик інфекційного захворювання.

Вчені впевнені, що емоції роблять нас, людей, здоровішими. І в цьому зв’язку варто нагадати про відому річ: люди, котрі за будь-яких обставин намагаються бути спокійними, врівноваженими, словом не емоційними, мають найбільше шансів стати неврастениками. В пресі з’являється все більше документів про те, що, приміром, совєтський диктатор Сталін був типовим неврастеником, хоча все життя грав роль людини незворушної, із залізною витримкою і волею. Фарс постійно вилізав йому, як кажуть, боком.
XS
SM
MD
LG