Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Варшаві віце-прем’єри України та Польщі Андрій Клюєв і Марек Поль обмінялися нотами про затвердження урядами обох країн договору про добудову українського нафтопроводу “Одеса-Броди” до польського міста Плоцька


-- no author -- Після цього керівники української фірми “Укртранснафта” і польської компанії PERN “Пшиязнь” підписали угоду про створення спільного підприємства з добудови нафтогону “Одеса-Броди ” до Плоцька. Через цю нову магістраль постачатиметься на захід каспійська нафта.

Після цього керівники української фірми “Укртранснафта” і польської компанії PERN “Пшиязнь” підписали угоду про створення спільного підприємства з добудови нафтогону “Одеса-Броди ” до Плоцька. Через цю нову магістраль постачатиметься на захід каспійська нафта.

Віце-прем’єр Польщі Марек Поль назвав цю подію значним кроком у напрямку до Європи: “Для нас дуже важливо, що цей крок ми робимо з нашими українськими партнерами. Підписана угода є демонстрацією рішень обох урядів про те, що нафтопровід буде продовжено до Плоцька. А також те, що уряди обох країн будуть підтримувати цю велику інвестицію”.

Потужність нового нафтопроводу “Броди-Плоцьк” 25 мільйонів тонн нафти за рік, його протяжність становитиме 500 км, а будівництво коштуватиме щонайменше 500 мільйонів доларів. “Укртранснафта” розраховує почати будівництво цього року і завершити його упродовж 2-3 років.
XS
SM
MD
LG