Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш знову попередив про загрозу розповсюдження ядерної зброї, яка може опинитися у розпорядженні тоталітарних режимів


-- no author -- Джордж Буш виправдав воєнну операцію в Іраку, зазначивши, що якби режим Саддама Хусейна існував і нині, він міг би розробити ядерну, хімічну чи біологічну зброю.

Виступаючи учора в американському Конгресі зі зверненням “Про ситуацію в країні”, Буш сказав: “Кожна загроза миру вимагає різних стратегічних підходів. Північна Корея повинна припинити розробку ядерної зброї, ми наполягаємо на цьому разом з державами регіону. США і міжнародна спільнота вимагають, щоб Іран стосовно цього питання виконав свої міжнародні зобов’язання. Мета США- зробити так, щоб найнебезпечніша у світі зброя не прислужилася найнебезпечнішим режимам”.

Джордж Буш виправдав воєнну операцію в Іраку, зазначивши, що якби режим Саддама Хусейна існував і нині, він міг би розробити ядерну, хімічну чи біологічну зброю.

Лідер демократичної меншості у Палаті представників Конгресу Ненсі Пелосі розкритикувала зовнішню політику Буша: “Раніше ще ніколи наша країна не мала такої військової могутності. Та навіть наймогутніша держава в історії повинна залучати інші країни до боротьби зі спільними загрозами. Політика президента не відповідає цій меті. Він проводить односторонній зовнішньополітичний курс, який призводить до нашої самоізоляції, і ми втрачаємо ресурси, необхідні для розвитку освіти та охорони здоров’я у США”.
XS
SM
MD
LG