Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Грач об’єднався з Олександром Свистуновим.


Володимир Притула Леонід Грач об’єднався з Олександром Свистуновим.

Симферополь, 21 січня 2004 - 20 січня у Симферополі пройшов мітинг представників лівих і проросійських сил, присвячений річниці Переяславської Ради, на якому керівники Російського Руху України та об’єднання “Нащадки Богдана Хмельницького” Олександр Свистунов і Леонід Грач підписали угоду про співпрацю і взаємодію. Згідно з цим документом, обидві організації спільними зусиллями домагатимуться проведення державним керівництвом України курсу на створення єдиної союзної держави з Росією і Білоруссю.

В угоді, публічно укладеній на мітингу, в якому взяли участь близько 800 осіб, в тому числі новий Генеральний консул Росії в Симферополі Олександр Ніколаєв, мовиться, що об’єднання “Нащадки Богдана Хмельницького” і Російський Рух України вважають, що у світі склалася загроза самому існуванню, як Православно-слов’янській цивілізації, так і інших цивілізацій і культур.

“Ця небезпека виходить від світової фінансової олігархії, яка прагне до зміни у власних інтересах всієї системи міжнародних стосунків. В умовах "нового світового порядку", що виникає, народи України, Росії, Білорусі та інших республік колишнього СРСР приречені на відновлення капіталістичного ладу, причому в найбільш диких його проявах, на культурну деградацію і руйнування промислового потенціалу”.

Лідери обох громадсько-політичних структур, які уклали угоду, не довго ухилялися від тези, що об’єднання лівих і проросійських сил має передвиборчу перспективу.

Леонід Грач:

“Є ті настрої у суспільстві, які реальні, які мають об”єднувальний, проросійський характер, на захист російської мови тощо. Зараз вони роз”єднані. І для нас важливо, а це закладено в угоді, об”єднати свої зусилля у політичній, економічній, соціальній, культурній сферах. Об”єднати свої зусилля з об”єднання проросійських настроїв у суспільстві. Наша мета? Перемогти! Яким чином? На виборах!”

заявив в інтерв’ю місцевим журналістам лідер кримських комуністів, голова об’єднання “Нащадки Богдана Хмельницького” Леонід Грач.

Його думку продовжує Олександр Свистунов:

“Ось часто підкидають таку тему, що, мовляв, є якісь маргінали – ліві, російські маргінали, націоналісти і тому подібне. Ми хочемо сказати, що це не маргінальне явище, це явище народне. І сьогодні стоїть не тактичне завдання – виграти якісь вибори, а насамперед треба сказати, що йде загроза знищення слов’янської цивілізації, вона цілком реальна. І треба підняти усі здорові сили для того, щоб врятувати і російський, і український народи. Саме тому йде розмова про створення і про програму великого ліво-центристського об’єднання, можна сказати, ліво-центристського руху”.

Виступ на мітингу Леоніда Грача ще більше прояснив ситуацію:

“Після підписання разом з Російським блоком, Російською громадою, Російським рухом України та об’єднанням “Нащадки Богдана Хмельницького” угоди, ми вносимо пропозицію і будемо впроваджувати це в життя та звертаємося до всіх партій і рухів і України, і Росії, і Казахстану, і Білорусі про проведення народних віче чи референдумів у цих країнах щодо створення союзної держави!”

заявив Леонід Грач під пильним поглядом Генерального консула Росії в Симферополі Олександра Ніколаєва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG