Доступність посилання

ТОП новини

Кофі Аннана нагороджено Німецькою премією засобів масової інформації.


Надія Кандиба Кофі Аннана нагороджено Німецькою премією засобів масової інформації.

Німеччина, 22 січня 2004 - Німецьке курортне місто Баден-Баден привертає до себе увагу не тільки президентів, які прагнуть оздоровитися в елітарних лікарнях. Щорічно тут вручається Німецька премія засобів масової інформації. Лауреатом цієї престижної нагороди цього разу став генеральний секретар ООН Кофі Аннан.

У Баден-Бадені для Кофі Аннана підготували справжню несподіванку. Перед офіційною церемонією вручення Німецької премії засобів масової інформації його зустріли національною музикою та піснями Ґани – рідної країни нинішнього генерального секретаря ООН. А найвражаючішою була, мабуть, вітальна промова колишнього президента США Білла Клінтона.

“Більше від усіх інших генеральних секретарів ООН Кофі Аннан користується надзвичайною популярністю також серед простих людей. Його поважають за відвертість, щирість, людяність, за те, що він завжди відстоює справедливість”, - сказав Клінтон. Члени журі Німецької премії засобів масової інформації, а це головні редактори провідних ЗМІ Німеччини, пояснили свій вибір особливими заслугами Кофі Аннана в справі відстоювання прав людини. Генеральний секретар ООН використав церемонію вручення винагороди для проголошення відвертої політичної промови, в якій він застеріг перед загрозою війни культур і назвав рік, що минув, найболючішим в історії Об’єднаних Націй.

“Більшість людей у світі дивляться на тероризм та зброю масового знищення, як на віддалену й гіпотетичну загрозу. Їх більше лякає бідність, голод, безробіття та смертельні хвороби”, - сказав Аннан. Виступаючи в Баден-Бадені, генеральний секретар ООН закликав Захід інвестувати в країни, що розвиваються, скасувати їм борги та відкрити свої ринки для товарів з третього світу. Нагадаємо, що Німецька премія засобів масової інформації вручається вже дванадцятий рік поспіль. Говорить засновник цієї винагороди, німецький підприємець, власник медіа-фірм Карл-Гайнц Кьогель:

“Якщо існують такі винагороди, як “Бембі”, “Золота камера”, то я подумав, що варто було б мати ще загальну премію засобів масової інформації, яку б вручали особистостям, що вплинули на роботу ЗМІ”, - розповів Кьогель. Серед лауреатів Німецької премії засобів масової інформації такі визначні особистості, як Гельмут Коль, Нельсон Мандела, Ясир Арафат, Борис Ельцин, Франсуа Міттеран, Білл Клінтон, Іцхак Рабин, нинішній канцлер Німеччини Герхард Шредер. Кожне вручення винагороди завершується банкетом для політичної, економічної, культурної та спортивної еліти. Багато хто хотів би потрапити на таке свято, однак кожного разу кількість запрошених обмежуть тільки 200 особами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG