Доступність посилання

ТОП новини

Демократи на попередніх виборах у США різко критикують президента Джорджа Буша.


Мирослава Гонгадзе Демократи на попередніх виборах у США різко критикують президента Джорджа Буша.

Вашингтон, 23 січня 2004 - У Сполучених Штатах повним ходом іде президентська кампанія. У четвер пізно ввечері перед черговими праймеріс у штаті Нью-Гемпшир відбулись телевізійні дебати кандидатів від демократичної партії.

Усі дев’ять кандидатів від демократичної партії зараз єдині в одному: вони переконані, що політика президента Джорджа Буша завдає шкоди інтересам Сполучених Штатів. Нищівної критики в перебігу учорашніх дебатів зазнало звернення президента до нації, зроблене два дні тому в Конгресі. Спостерігачі вже назвали його передвиборчою платформою Джорджа Буша на наступні вибори.

Нинішній лідер президентської гонки – сенатор з Масачусетс Джон Керрі під час свого виступу заявив: “Він, президент Буш, проводить найбільш зверхню, бездарну, безвідповідальну і заідеологізовану зовнішню політику у сучасній історії нашої країни”.

Ще один кандидат - генерал Веслі Кларк наголосив, що для нього найважливішим під час майбутнього президентства є і буде безпека Америки і американців: “Моїм головним пріоритетом як президента Сполучених Штатів буде зберегти Америку неушкодженою. Ми будемо переслідувати терористів, ми будемо полювати на Осаму бін Ладена. Ми не будемо жити в страху у цій країні”.

Аутсайдер попереднього голосування у штаті Айова Говард Дін змушений був виправдовуватись за програш перед своїми прихильниками: “Те, що я говорю, не жарти. Я вірю у те, що я роблю. Я вважаю, що президент Сполучених Штатів мусить відстоювати і робити те, що є правильним, а не те, що є популярним”.

Особливих сюрпризів під час попередніх виборів у Нью-Гемпшир не очікується. Суттєво на результати може влинути лише поява у списках під час цих праймеріс генерала Веслі Кларка, який свідомо пропустив вибори в Айові. Сьогодні ж кандидати-демократи продовжують кампанію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG