Доступність посилання

ТОП новини

Про нерухомість на Місяці і про те, як баварські власники її відстоюють.


Людмила Ваннек Про нерухомість на Місяці і про те, як баварські власники її відстоюють.

Прага, 28 січня 2003 року.

Де у світі найдешевша нерухомість? Питання відносне. А у всесвіті?

Виявляється, на Місяці -лише якихось 80 доларів за квадратний кілометр!

І виявляється, що декотрі власники цієї "Місячної нерухомості" уже встигли офіційно поскаржитися на президента США Джорджа Буша, що він, мовляв, без їхньої на те згоди розпочав освоювати "чужі" приватні території.

Ця історія виглядає як "сайєнс-фікшн", але це не фантастика, це дійсно правда.

Баварський маклер з українським прізвищем Чайка ( на ім"я Гольгер) купив у американських продавців нерухомості на Місяці територію, яка дорівнює території Федеративної республіки Німеччини!

Таких маклерів (як і покупців) у цілому світі є багато, адже частинки Місяця в квадратних кілометрах продаються вже від 1980-го року, коли американець Денніс Гооп знайшов у законах прогалину, яка дозволила йому закупити цілу територію планети Місяця.

На чому будується бізнес маклерів нерухомості - відома справа: купити дешевше, продати дорожче.

Але що робити, коли на так звану "твою" територію зазіхається ціла держава? Чи інакшими словами, коли, скажімо, президент Сполучених Штатів офіційно оголошує про свої глобальні плани освоєння космосу і планує побудувати на Місяці цілу космічну станцію?

Говорить пан Чайка, головний "Місячний" маклер представництва у Німеччині:

“Невідомо, чи американський президент погодиться, що такі власники Місяця взагалі існують і як фірма "Лунар-Ембессі" захищатиме інтереси своїх клієнтів. Але, як відомо, американці – народ, який любить судитися, і це матиме, звичайно, резонанс серед німецькомовної публіки".

Я запитала пана Чайку, яким правовим шляхом вони взагалі збираються йти?

"Є адвокат у Мюнхені, який написав петицію від 500 власників нерухомості на Місяці, які вважають, що американський президент повинен пояснити, що станеться з власниками нерухомості на місяці, якщо там буде розташована станція. Звичайно, цікаво, чи він на це відповість, найімовірніше,ні, але йдеться про те, що ці люди за міжнародними законами мають право на свою власність і мають право голосу у разі забудови чи заселення їхніх територій".

І коли виходить термін відповіді американського президента, запитала я?

"Десь до кінця лютого американський президент мав би відповісти. Звичайно, залишається відкритим, чи він взагалі відреагує, але ситуація все ще напружена".

Я поцікавилася, хто взагалі має право продавати і купувати нерухомість на Місяці? Щодо продавців пан Чайка пояснив:

"Тільки ті є авторизовані, хто зв"язується з фірмою "Лунар Ембессі" і з Деннісом Гоопом".

Для мене це було поштовхом одразу зазирнути на ту вебсторінку, яка є і в Україні.

Читаю: "Консульство Місяця в Україні – повноважний представник "Лунар Ембессі", тобто посольства Місяця. А серед знайомих імен українських громадян – власників нерухомості на Місяці знаходжу такі: Ірина Білик, Віктор Янукович, Дмитро Табачник, Михайло Бродський, банк "Аваль", радіостанція “Громадське радіо” та інші.

Пан Чайка каже, що особисто з українським осередком місячних власників не знайомий, а на моє запитання, чи він знає, що означає українською його прізвище, відповів так:

"Natuerlich! Moeve!"
XS
SM
MD
LG