Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамблея Ради Європи проголосувала за резолюцію, якою визнано, що в Україні існує політична криза


-- no author -- За таке рішення проголосували 46 парламентаріїв. ПАРЄ не підтримала запропоноване народним депутатом України Борисом Олійником формулювання про наявність в Україні парламентської кризи.

За таке рішення проголосували 46 парламентаріїв. ПАРЄ не підтримала запропоноване народним депутатом України Борисом Олійником формулювання про наявність в Україні парламентської кризи.

У резолюції Парламентської асамблеї, зокрема, зазначається, що коли Україна не зможе гарантувати своїм громадянам вільних та чесних виборів Президента 31-го жовтня 2004 року, то може бути поставлений під сумнів мандат української делегації на ПАРЄ і може бути ухвалене рішення направити до Комітету міністрів Ради Європи запит щодо призупинення членства України у Раді Європи.

Як зазначено у резолюції, ці заходи можуть бути застосовані, якщо в Україні будуть здійснені "подальші спроби проштовхнути політичну реформу, змінюючи Конституцію у спосіб, не передбачений законодавством, та неконституційними засобами".

ПАРЄ не підтримала майже жодної із пропозицій, внесених членами постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї, які є депутатами від парламентської більшості.
XS
SM
MD
LG