Доступність посилання

ТОП новини

Білий Дім визнає помилки американських спецслужб.


Мирослава Гонгадзе Білий Дім визнає помилки американських спецслужб.

Вашингтон, 30 січня 2004 - У Вашингтоні триває дискусія навколо того, наскільки виправданим було вторгнення в Ірак. Голова ради національної безпеки Кондоліза Райс, виступаючи вчора ввечері в ефірі телемережі СіБС, визнала факт, що розвідувальні дані щодо Іраку могли бути помилковими.

Після свідчень про відсутність зброї масового знищення в Іраку колишнього голови групи експертів Девіда Кея, американці очікуюють пояснень від Білого дому. Кандидати на президентську посаду від Демократичної партії отримали додаткові підстави для різкої критики президента Буша за розв’язання війни в Іраку. Лідер передвиборчих перегонів сенатор Джон Керрі під час вчорашніх телевізійних дебатів, говорячи про діяльність президента Буша, заявив: “Він поквапився розпочати війну. Він не збудував легітимної коаліції. Він не пішов на війну, як на крайню міру. І я переконаний, що він не здав тесту, як верховний головнокомандувач, і я маю намір притягнути його до відповідальності на цих виборах, бо з кишень американців потягнули сотні мільйонів доларів, і наші солдати ризикують життям”.

Та адміністрація Білого дому намагається захиститись і переконує громадськість, що вторгнення в Ірак було виправданим. Радниця президента Буша з питань національної безпеки Кондоліза Райс, захищаючи президента Буша, заявила, що Сполучені Штати , можливо, ніколи не будуть знати усієї правди про військову потугу Іраку, частково через грабежі, які американські війська повинні були припинити зразу після приходу в Ірак.

Президент же США поки що обмежився коротким коментарем з цього приводу: “Ми будемо дискутувати з приводу рішення розпочати війну в Іраку, і я очікую таких дискусій з американцями. Я абсолютно переконаний, що це було правильне рішення, і я очікую можливості пояснити це американському народу”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG