Доступність посилання

ТОП новини

Власники українського судна "Ніара", яке 8 лютого затримала берегова охорона Грузії нібито "за порушення морського кордону і незаконний вилов риби", стверджують, що його екіпаж нічого не порушував


-- no author -- За словами керівника фірми "Крим-інтер-ойл" Миколи Муравленка, "Ніара" вийшла з порту приписки Керчі на промисел за договором з Новоросійською риболовною компанією, яка купила ліцензію на вилов 8 тисяч тонн хамси в морських водах Абхазії. Керченське судно мало право добути 35 тонн цієї риби, але до затримання рибалки виловили лише 20 тонн.

За словами керівника фірми "Крим-інтер-ойл" Миколи Муравленка, "Ніара" вийшла з порту приписки Керчі на промисел за договором з Новоросійською риболовною компанією, яка купила ліцензію на вилов 8 тисяч тонн хамси в морських водах Абхазії. Керченське судно мало право добути 35 тонн цієї риби, але до затримання рибалки виловили лише 20 тонн.

Грузинські морські прикордонники, зупинивши їх в абхазькій акваторії териториальних вод Грузії, наказали слідувати в Поті. На борту сейнера перебуває 10 керченців - членів екіпажу. За повідомленням грузинської сторони, українським рибалкам загрожує штраф у 120 тисяч доларів або конфіскація судна.
XS
SM
MD
LG