Доступність посилання

ТОП новини

Інтерв’ю з Віктором Ющенко з приводу рішення відключити радіо “Свобода” з FM-хвиль


-- no author -- Мені прикро, що 6-8 мільйонів українців, які через радіо “Свобода” спілкуються зі світом, довідуються новини будуть позбавлені такої можливості, будуть позбавлені елементарного конституційного права на інформацію через те, що “Свободи” не буде на FM-хвилях. Безумовно рішення про відключення “Свободи”– політичне рішення. І не важливо, який технічний інститут чи представник це рішення втілює в життя. Бо припинити трансляцію радіо “Свобода” – про це могла бути ухвала лише на найвищому рівні. І це не стосується якихось питань, пов’язаних з бізнесом.

Мені прикро, що 6-8 мільйонів українців, які через радіо “Свобода” спілкуються зі світом, довідуються новини будуть позбавлені такої можливості, будуть позбавлені елементарного конституційного права на інформацію через те, що “Свободи” не буде на FM-хвилях.

Безумовно рішення про відключення “Свободи”– політичне рішення. І не важливо, який технічний інститут чи представник це рішення втілює в життя. Бо припинити трансляцію радіо “Свобода” – про це могла бути ухвала лише на найвищому рівні. І це не стосується якихось питань, пов’язаних з бізнесом.

Я одначе, не думаю, що треба падати в відчай. Треба боротися. Бо, коли влада за вісім місяців до виборів закриває за короткий термін два дуже популярних засоби масової інформації, значить будуть і наступні. Будуть і регіональні, і центральні. Мені ось сьогодні вранці розповіли, що господарський суд уже розпочав судові дії проти 5 каналу стосовно відкликання ліцензії. Але і тут не треба впадати у відчай. Я впевнений – настане час, коли всі причетні до політичної цензури понесуть відповідальність у відповідності до Кримінального Кодексу України.
XS
SM
MD
LG