Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбулася прес-конференція керівництва “Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода”. У ній взяв участь директор з політики і стратегічного планування корпорації Джефф Трімбл


-- no author -- Нині, за його словами, РС розглядає можливості мовлення в Україні як на FM-частотах, так і на коротких та середніх хвилях, як це було у 1990-х роках, перед тим, як українська служба РС розпочала мовлення на «Довірі». “З технічної точки зору, перехід на короткі та середні хвилі не забере багато часу, - зазначив Джефф Трімбл. Він нагадав, що офіційний Вашингтон розглядає рішення нових власників радіо “Довіра” як незаконне, спрямоване проти радіо “Свобода” і на згортання свободи слова в Україні.

Окреслюючи конфлікт між радіо “Свобода” і радіо “Довіра”, Джефф Трімбл нагадав, що угода про трансляцію “свободівських” програм на FM-частотах підписана між “Довірою” та Міжнародним бюро трансляцій – IBB, яке розташоване у Вашингтоні.

За словами пана Трімбла, рішення нового керівництва радіо “Довіра” з 17 лютого припинити трансляцію програм української служби радіо “Свобода” викликало шок, адже співпраця між корпорацією “РВЄ-РС” і “Довірою” є плідною. “Взагалі, це було свого часу новаторством – розпочати мовлення “свободівських” програм у FM-діапазоні на теренах України”, - сказав Джефф Трімбл.

Нині, за його словами, РС розглядає можливості мовлення в Україні як на FM-частотах, так і на коротких та середніх хвилях, як це було у 1990-х роках, перед тим, як українська служба РС розпочала мовлення на «Довірі». “З технічної точки зору, перехід на короткі та середні хвилі не забере багато часу, - зазначив Джефф Трімбл. Він нагадав, що офіційний Вашингтон розглядає рішення нових власників радіо “Довіра” як незаконне, спрямоване проти радіо “Свобода” і на згортання свободи слова в Україні.
XS
SM
MD
LG