Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у житловому будинку в Донецьку.


Сергій Гармаш Вибух у житловому будинку в Донецьку.

Донецьк, 16 лютого 2004 року.

У Донецьку в минулі вихідні відбувся вибух у дев’ятиповерховому будинку. Є загиблі і постраждалі.

Як мінімум, 3 особи загинули і, за останніми даними,

20 постраждали внаслідок вибуху та пожежі в житловому дев’ятиповерховому будинку в Донецьку. Одна особа вважається зниклою безвісти. Причиною надзвичайної ситуації попередньо називають вибух побутового газу. Втім досі не відомо, де він стався, в магазині на першому поверсі чи в одній з квартир вище. Вибух та пожежа були такої сили, що рухнули перекриття між першим та другим і третім поверхами. Вибухом повибивало вікна в сусідніх будинках.

Все це сталось о п’ятій ранку. Люди повибігали на вулицю, хто в чому був, деякі в нижньому одязі. Загальний стан – шок. Одна з жительок цього будинку розповіла:

“Ми живемо в другому під’їзді. Наш під’їзд не постраждав. У п’ятнадцять на шосту якийсь вибух, скло посипалося, метушня і багато людей на вулиці. Більше я нічого не можу сказати”.

Вже за три години пожежа була ліквідована, втім весь під’їзд, тобто 102 мешканці 32 квартир були відселені в шахтарський профілакторій неподалік, бо всі комунікації в домі зруйновані. Спеціалісти досі не визначились, чи відбудовувати будинок, чи легше дати людям нові квартири. Майже півроку людям доведеться жити в профілакторії.

Мер Донецька Олександр Лук’янченко під час зустрічі прем’єр-міністра України Віктора Януковича з постраждалими пообіцяв:

“Як тільки вирішиться питання, що можливо відновити цей будинок, я думаю, що протягом 5 місяців ми відновимо цей будинок, капітально відремонтуємо його та заселимо”.

Якщо будинок не будуть відбудовувати, то постраждалим дадуть квартири в іншому будинку, але на сьогодні, як сказав Олександр Лук’янченко, готова лише його коробка.

У понеділок прес-служба міського голови Донецька повідомила, що сім’ям постраждалих виділена матеріальна допомога в розмірі від однієї до трьох тисяч гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG