Доступність посилання

ТОП новини

Митрополит Симферопольський і Кримський УПЦ Московської патріархії Лазар і Муфтій мусульман Криму Хаджи Еміралі Аблаєв виступили зі спільною заявою і закликали мешканців півострова не піддаватися на міжетнічні і міжконфесійні провокації


-- no author -- У заяві духовні лідери двох найбільших конфесій автономії висловлюють жаль з приводу намагання «окремих політиків, низки засобів масової інформації односторонньо оцінювати події в Криму у міжетнічних і міжконфесійних відносинах, отримати з цього для себе політичну вигоду».

У заяві духовні лідери двох найбільших конфесій автономії висловлюють жаль з приводу намагання «окремих політиків, низки засобів масової інформації односторонньо оцінювати події в Криму у міжетнічних і міжконфесійних відносинах, отримати з цього для себе політичну вигоду».

Все це, на думку авторів документу, штучно ускладнює релігійне життя на півострові, ображає почуття віруючих. Митрополит Лазар і Муфтій Еміралі-ефенді заявили про свій моральний обов’язок оберігати одну з головних цінностей – етноконфесійний мир в Криму.

На початку цього місяця в Судаку відбувалися масові заворушення кримських татар, які деякими політиками і ЗМІ розцінювалися як міжконфесійні і міжетнічні.
XS
SM
MD
LG