Доступність посилання

ТОП новини

Українське керівництво віддає розпорядження дипломатичним представництвам держави за кордоном стежити за опозиційними депутатами, стверджує радник Посольства України у Німеччині, генерал зовнішньої розвідки України Валерій Кравченко


-- no author -- Так представилася людина, яка у середу завітала до берлінської студії "Німецької хвилі" для того, щоб зробити відповідну заяву.

Так представилася людина, яка у середу завітала до берлінської студії "Німецької хвилі" для того, щоб зробити відповідну заяву.

За словами В.Кравченка, він "отримував, зокрема, розпорядження слідкувати за підготовкою форуму, який організовував блок "Наша Україна", очолюваний Віктором Ющенком. Генерал заявляє, що готовий передати матеріали, якими володіє, представнику Генпрокуратури України і парламентського Комітету з прав людини. Він пояснив також, що ніяких оперативно-пошукових заходів за розпорядженнями “згори” на території Німеччини не здійснював. На його переконання, за законом про розвідувальні органи України, працівники розвідки не мають права втручатися у політичну діяльність держави.

Як стверджує В.Кравченко, у розвідці він працює вже понад 30 років. Працював і за кордоном – в Афганістані та Німеччині. За його словами, він уже добровільно залишив службу в українському Посольстві в Берліні.
XS
SM
MD
LG