Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України назвала абсурдними зроблені у Берліні заяви свого співробітника генерал-майора Валерія Кравченка про те, що її керівники наказують стежити за українськими депутатами-опозиціонерами і членами уряду, повідомляє Бі-Бі-Сі


-- no author -- Раніше повідомлялося, що до берлінського офісу “Німецької хвилі” завітав чоловік, який назвався генералом зовнішньої розвідки України Валерієм Кравченком і заявив, що має матеріали щодо санкціонованого владою політичного стеження за опозицією та членами уряду.

Раніше повідомлялося, що до берлінського офісу “Німецької хвилі” завітав чоловік, який назвався генералом зовнішньої розвідки України Валерієм Кравченком і заявив, що має матеріали щодо санкціонованого владою політичного стеження за опозицією та членами уряду.

У Службі безпеки України заявили, що коментувати заяву українського генерала поки не можуть. Водночас керівник прес-центру СБУ Олександр Скрипник висловив переконання, що СБУ діє виключно в рамках Конституції.

За інформацією Бі-Бі-Сі, в СБУ підтвердили, що В.Кравченко донедавна виконував обов`язки офіцера безпеки у Посольстві України у ФРН, проте у лютому він відмовився повернутися до Києва, де мало б розглядатися питання про його подальше перебування на цій посаді. В СБУ вважають, що В.Кравченко зробив свої заяви, виходячи зі власних інтересів, які стосуються можливого припинення його закордонного відрядження.
XS
SM
MD
LG