Доступність посилання

ТОП новини

Про українських спортовців говорили в п’ятницю.


Сергій Драчук Про українських спортовців говорили в п’ятницю.

Прага, 6 лютого 2004 – Один із найвідоміших професійних боксерів світу, чемпіон у надважкій вазі Ленокс Люїс оголосив сьогодні, що йде у відставку після 14-літньої кар’єри і вже напевно не повернеться на ринґ. Саме з Люїсом мав цього року вийти на матч-реванш Віталій Кличко, який у червні минулого року програв свій виклик Люїсові через технічний нокаут: бій зупинили, коли травмований Кличко вигравав за очками. Тепер Віталій Кличко, як очікують, зустрінеться з другим суперником у боротьбі за титул WBC, що звільнився з відходом Люїса, – південноафриканцем Корі Сандерзом. Але перед Сандерзом, якому нині 38 років, так само, як і Люїсові, оглядачі не бачать великого майбутнього.

На прощальній прес-конференції в Лондоні Ленокс Люїс назвав найкращими боксерами, які можуть позмагатися за титул WBC, обох братів Кличків, Віталія й Володимира, Корі Сандерза, а ще британця Одлі Гарисона, чемпіона Олімпіяди 2000 року в надважкій вазі.

Агентство «Ройтерз» висловлює думку, що найкращі саме Клички, й наводить сьогоднішні слова Віталія: «Зараз моя мета – виграти чемпіонат WBC проти будь-кого, з ким там вони захочуть. Єдине, що ще важливе для мене й мого брата Володимира, – це досягти нашої мети: стати чемпіонами в надважкій вазі водночас».

Тим часом успіху досягла сьогодні на чемпіонаті Європи з фігурного катання в Будапешті українка Олена Ляшенко. Одна з фавориток чемпіонату, переможниця на Ґран Прі Китаю й Росії, чотириразова чемпіонка України, Олена Ляшенко від 1997 року на європейських чемпіонатах щоразу потрапляла принаймні до першої дев’ятки. Цього разу вона була другою в короткій програмі, після угорської фігуристки Юлії Шебештєн. Олена Ляшенко не змогла дорівнятися до суперниці через хворий палець на нозі, але й попри це їй удалося здобути друге місце. Завтра в змаганні фігуристок фінальна вільна програма.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG