Доступність посилання

ТОП новини

Член керівництва Європейського Союзу Хав’єр Солана піддав критиці умови, за яких відбувалися парламентські вибори в Ірані минулої п’ятниці


-- no author -- Реформісти в Ірані самі розцінили вибори як історичне фіаско. Вони закликали їх бойкотувати, стверджуючи що громадяни фактично не мали вибору. Рада вартових ісламської революції відсторонили від участі вісім з половиною тисяч кандидатів-реформістів.

Реформісти в Ірані самі розцінили вибори як історичне фіаско. Вони закликали їх бойкотувати, стверджуючи що громадяни фактично не мали вибору. Рада вартових ісламської революції відсторонили від участі вісім з половиною тисяч кандидатів-реформістів.

Коментуючи вибори в Ірані, Речник Єврокомісії з питань зовнішніх відносин Дієго де Оджеда на брифінгу у Брюсселі сказав:

“Звісно, це той

фактор, який ми візьмемо до уваги, розглядаючи майбутні відносини ЄС з Іраном. Зарано говорити, як саме ці вибори вплинуть на наші стосунки, однак це буде предметом обговорення “. Підрахунок голосів в Ірані триває, але вже зрозуміло, що більшість місць у парламенті отримають консерватори.
XS
SM
MD
LG