Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Німеччині припинило повноваження генерала Валерія Кравченка, який працював радником посольства у Берліні


-- no author -- Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський. Українська сторона також поінформувала МЗС Німеччини, що генерал Кравченко не прибув до Києва і просить надати інформацію про його місцеперебування у Німеччині.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський. Українська сторона також поінформувала МЗС Німеччини, що генерал Кравченко не прибув до Києва і просить надати інформацію про його місцеперебування у Німеччині.

Минулого тижня генерал-майор зовнішньої розвідки України Валерій Кравченко виступив на радіо “Німецька хвиля” із заявами про політичне стеження за опозицією за кордоном.

Президент України Леонід Кучма назвав такі заяви абсурдом. А секретар Ради національної безпеки й оборони, колишній голова СБУ Володимир Радченко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” назвав вчинок українського генерала неприйнятним для офіцера СБУ, коли Кравченко відмовився виконати наказ і повернутися до Києва. На думку Радченка, політичний підтекст цієї події створений штучно, насправді ж вона має побутову основу.
XS
SM
MD
LG