Доступність посилання

ТОП новини

Лазаренко хоче повернутися в Україну.


Сергій Куделя Лазаренко хоче повернутися в Україну.

Вашингтон, 24 лютого, 2004 року.

Адвокат Павла Лазаренка Даніел Горовіц підтвердив, що Юлія Тимошенко готова приїхати до США та виступити свідком захисту на суді над колишнім українським прем’єр-міністром. Проте він висловив занепокоєння, що у випадку приїзду до Сполучених Штатів її життя може опинитися у небезпеці. За його словами, ув’язненими в Україні залишаються п’ятеро свідків захисту, яких обіцяли звільнити в обмін на надання неправдивих свідчень проти Лазаренка. Як повідомляє наш кореспондент у Вашингтоні Сергій Куделя, адвокати Лазаренка все ж переконані, що зможуть довести невинність Павла Лазаренка та допомогти йому повернутися в Україну.

Одним із головних доказів, які використовуватиме захист Павла Лазаренка під час судового процесу, стануть записи майора Миколи Мельниченка. З них, за словами Даніела Горовіца, присяжні дізнаються усю правду про Україну. Записи Мельниченка Горовіц збирався використати і під час розмов зі свідками в Україні: “Перебуваючи в Україні, я хотів допитати Президента Кучму. Він відмовився давати свідчення, хоча, за українськими законами, зобов’язаний до цього. Я збирався процитувати йому деякі записи та вимагати пояснень. Однак він відмовився від зустрічі. Микола Азаров, перший віце-прем’єр та колишній глава податкової адміністрації, яка зруйнувала банк “Слов’янський”, прийшов надати свідчення. Однак, коли надійшла моя черга ставити запитання, він підвівся та вишмигнув з кімнати як маленька перелякана миша. І не відповів на жодне запитання”.

На запитання про те, чи збирається Лазаренко подавати на Кучму до суду, Горовіц сказав: “З Кучмою повинен розібратися світ. І я думаю, світ уже почав з ним розбиратися. Українському народові треба почути правду, і коли він почує її, то візьме справи у власні руки”.

За словами адвоката, Лазаренко слідкує за подіями в Україні щодня і має лише одне побажання щодо майбутніх президентських виборів: “Він хоче, щоб вони були чесними та справедливими, що дозволить українцям самим визначити свого лідера. Він не хоче, щоб Кучма визначав, хто переможе, а хто програє на цих виборах. Він хоче справжніх виборів. Щодо інших питань, він прокоментував останній вмпадок шпигунства за політичною опозицією за межами України. Він занепокоєний цим, оскільки хоче бачити в Україні сильну опозицію. Він також щойно говорив зі мною про перешкоди, що виникли на радіо “Свобода”. Він відзначив, що Кучма весь час залякує журналістів і робить це лише з однієї причини: для того, щоб перешкодити правді”.

Адвокат також не виключає, що після завершення суду Лазаренко може повернутися в Україну: “Він любить Україну. Це його дім, заради якого він віддав багато у жертву. Він повернеться в Україну переможцем. Він повернеться в Україну, перемігши Кучму в американському суді”.

У випадку виправдання Лазаренка та його повернення в Україну, колишній прем’єр-міністр збирається знову зайнятися політикою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG