Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма вітає рішення Міжнародної організації із боротьби з фінансовими зловживаннями –FATF про вилучення України зі списку держав, які недостатньо борються з відмиванням грошей


-- no author -- Україна потрапила до переліку держав, які недостатньо протидіють відмиванню брудних коштів, у вересні 2001 року. У 2002 році FATF запроваджувала санкції проти України і через рік скасувала їх після ухвалення українських законів щодо посилення боротьби з фінансовими зловживаннями.

Леонід Кучма: “Це рішення й іміджу, бо, знаєте, коли тебе викреслюють з того списку, куди ти не зовсім заслужено потрапив... Ви добре знаєте, що ми опинилася там тільки тому, що не прийняли закон. І те, що за цей час скипидару нам додало, і ми зробили дуже багато у цьому напрямку: створили систему боротьби з відмиванням брудних грошей. Ми за це повинні їм (FATF) подякувати. А що це суто економічна, і в першу чергу, економічна справа – це однозначно”.

Україна потрапила до переліку держав, які недостатньо протидіють відмиванню брудних коштів, у вересні 2001 року. У 2002 році FATF запроваджувала санкції проти України і через рік скасувала їх після ухвалення українських законів щодо посилення боротьби з фінансовими зловживаннями.
XS
SM
MD
LG