Доступність посилання

ТОП новини

Харківська влада вважає, що проблема торгівлі дітьми для міста неактуальна.


Вікторія Маренич Харківська влада вважає, що проблема торгівлі дітьми для міста неактуальна.

Харків, 24 лютого 2004 року - Рік-півтора тому харківські ЗМІ дискутували із чиновниками різних рангів з приводу продажу дітей та їхніх органів закордон. Скликалися численні прес-конференції, де журналістам було ясно сказано, що така тема для Харкова не є актуальною. А що думають ці чиновники сьогодні, коли завдяки генералові Кравченку Харків знову потрапив до зони особливої уваги світової громадськості?

Начальник Харківського обласного управління охорони здоров’я Юрій Федченко на запитання кореспондентки радіо “Свобода” про те, чи насправді мали місце випадки продажу дітей та їх органів закордон, відповів так:

"З цього приводу розслідування проводили три прокуратури. Прокуратура Орджонікідзівського району не знайшла підстав для відкриття карної справи. Прокуратура Київського району відкрила карну справу, потім її закрила за відсутності складу злочину, підстав для кримінальної справи. Потім обласна прокуратура була причетна до цього, наскільки я знаю, і Генеральна прокуратура. Ніяких висновків з приводу фактів не було зроблено, не підтверджується це".

Щоб мати більш повні відповіді на це запитання, я звернулася і до помічника начальника управління внутрішніх справ України в Харківській області Олександра Колодька. Він, зокрема, сказав:

"Якщо десь є якісь факти, то вони розслідуються, вже займаються і СБУ, і міліція. Але я поки що нічого про це не знаю. Таких кримінальних справ у нас поки що немає".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG