Доступність посилання

ТОП новини

Через 220 років після ліквідації кримської держави, у Ханському палаці Бахчисарая розпочалися роботи з відновлення ханського трону


-- no author -- Як повідомили представники дирекції Бахчисарайського державного історико-культурного заповідника, досі в палаці була представлена лише імітація ханського тронного місця. Враховуючи культурну близькість і тісні зв’язки, що існували між Кримським та Османським дворами, для зразка буде використаний золотий трон султана Мурада III у палаці Топ-Кале у Стамбулі.

Як повідомили представники дирекції Бахчисарайського державного історико-культурного заповідника, досі в палаці була представлена лише імітація ханського тронного місця. Враховуючи культурну близькість і тісні зв’язки, що існували між Кримським та Османським дворами, для зразка буде використаний золотий трон султана Мурада III у палаці Топ-Кале у Стамбулі.

Роботи планується завершити до початку нинішнього курортного сезону. Протягом двох століть – з 1530-х до 1783 року палац у Бахчисараї був головною резиденцією династії Гераїв, що правила Кримським ханством, і служив центром політичного, духовного та культурного життя Криму.
XS
SM
MD
LG