Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати Америки вважають, що в Україні становище з правами людини впродовж минулого року було незадовільним


-- no author -- Такі висновки містить звіт Державного департаменту США, оприлюднений на його офіційному веб-сайті. Держдепартамент відзначив деяке поліпшення стану справ, однак, наголосив на низці проблем, які досі залишаються невирішеними.

Такі висновки містить звіт Державного департаменту США, оприлюднений на його офіційному веб-сайті. Держдепартамент відзначив деяке поліпшення стану справ, однак, наголосив на низці проблем, які досі залишаються невирішеними.

Зокрема, йдеться про побиття і тортури, які все ще мають місце в роботі правоохоронних органів і в армії. Проблемою, на їхню думку, в країні залишається расова дискримінація, антисемітські випади та незаконне перевезення жінок для сексуальної експлуатації за кордоном.

Експерти департаменту також вказують на обмеження владою доступу опозиційних партій до засобів масової інформації та створенні інших перешкод. Вказується на випадки, коли "влада втручалася у роботу засобів масової інформації, переслідуючи і залякуючи журналістів, піддаючи їхні матеріали цензурі і змушуючи їх вдаватися до самоцензури".
XS
SM
MD
LG