Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Верховної Ради, голова комісії з розслідування загибелі журналіста Георгія Гонгадзе Григорій Омельченко вимагає від генерального прокурора Геннадія Васильєва порушити кримінальну справу проти Президента України Леоніда Кучми


-- no author -- У запиті стверджується, що в діях Кучми є ознаки тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема організація викрадення Георгія Гонгадзе, що призвело до тяжких наслідків. Стверджується також, що Кучма причетний до організації замаху на життя екс-депутата парламенту Олександра Ільяшкевича. Проти Кучми висунуті також обвинувачення у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах.

Про це йдеться у запиті депутата, який був зачитаний головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

У запиті стверджується, що в діях Кучми є ознаки тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема організація викрадення Георгія Гонгадзе, що призвело до тяжких наслідків. Стверджується також, що Кучма причетний до організації замаху на життя екс-депутата парламенту Олександра Ільяшкевича. Проти Кучми висунуті також обвинувачення у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах.

Народний депутат також обвинувачує Кучму в сприянні окремим державним чиновникам у розкраданні державних валютних коштів в особливо великих розмірах і відмиванні їх за кордоном. Він обвинувачує його також у службовій недбалості, зловживанні владою і службовим становищем.

Виходячи з цього, Омельченко вимагає від Генпрокурора внести у Верховну Раду подання на зміщення Кучми з посади Президента в порядку імпічменту.
XS
SM
MD
LG