Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор Керрі - президентский кандидат.


Юрій Дулерайн Сенатор Керрі - президентский кандидат.

Нью-Йорк, 3 березня 2004 - У Сполучених Штатах сенатор Джон Керрі переміг у низці первинних виборів і став фактичним кандидатом у президенти від Демократичної партії.

Сенатор Керрі пройшов як тріумфатор від Атлантичного узбережжя Америки до Тихоокеанського, від Нью-Йорка до Каліфорнії. Він переміг в усіх десяти штатах, за винятком одного. Це Вермонт, де першим став Говард Дін, колишній губернатор штату. Але цей виняток лише підкреслює масштаб успіху Керрі, який не залишив жодних шансів суперникам. Головний з них сенатор Джон Едвардс визнав свою поразку і відмовився від подальшої боротьби. Сезон первинних виборів серед демократів ще далеко не завершений, він триватиме до початку червня. Ще мають відбутися змагання у багатьох штатах. Від кількості голосів, поданих на цих виборах за кандидата, залежить кількість делегатів, які підтримають його на з’їзді. Формально кандидата на президентських виборах номінує загальнонаціональний з’їзд партії, який у демократів має відбутися наприкінці липня, але вже тепер сенатор Керрі став усіма визнаним лідером, так що жодного сумніву не залишається. Щоб отак заздалегідь припинялася внутрішньтопартійна боротьба за номінацію у демократів за останні чотири десятиріччя трапилося лише одного разу. Це було у 2000-му році, коли балотувався тодішній віце-президент Ґор.

Варто відзначити, що мало не перше поздоровлення з успіхом наспіло сенаторові Керрі від президента Джорджа Буша. Він зателефонував до Бостона, де розташована штаб-квартира Керрі, і сказав, що очікує плідних передвиборних дебатів про найважливіші проблеми, перед якими стоїть країна. Втім, на це поздоровлення сенатор Керрі відповів черговою атакою на президента: “Наші опоненти не можуть змагатися (з нами) у таких питаннях, як медичне обслуговування чи фінансова відповідальність. Джордж Буш, який обіцяв стати об’єднувачем, насправді став роз’єднувачем”, - сказав сенатор. Зі свого боку Білий дім змольовує Джона Керрі популістом і крайнім лібералом, який у Сенаті голосував проти оборонних видатків і проти війни у Перській затоці. Керрі 60 років, походить з багатої родини. Закінчив Йєльський університет, добровільно пішов воювати у В’єтнам, служив на торпедному катері, був тричі поранений, нагороджений за мужність. Після демобілізації лейтенант Керрі став активістом антивоєнного руху.

1984 року був обраний до Сенату і двічі переобирався. Одружений, має двох дочок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG