Доступність посилання

ТОП новини

Президент України звільнив Сергія Єрмилова з посади міністра палива й енергетики


-- no author -- Сам Сергій Єрмилов припускає, що головною причиною його відставки стало те, що він боровся з тіньовими схемами в українській енергетиці.

Леонід Кучма пояснює це звільнення зростанням цін на вугілля, повідомляє прес-служба Президента з посиланням на його зустріч з віце-прем''єром Андрієм Клюєвим. Кучма вимагає адекватної цінової політики у вугільній промисловості, енергетиці, транспорті і гірничо-металургійному комплексі.

Сам Сергій Єрмилов припускає, що головною причиною його відставки стало те, що він боровся з тіньовими схемами в українській енергетиці.

Сергій Єрмилов в інтерв»ю радіо «Свобода» сказав: “Сьогодні у нафтогазовій галузі ми маємо єдиного монополіста, непрозорого. В підземних сховищах немає жодного кубічного метра власного оплаченого газу. Весь газ або російського походження, або комерційних структур. Те ж саме відбувається і у вугільній галузі. Ми сьогодні впроваджуємо оптовий ринок енергетичного вугілля, який остаточно виводить з тіні реалізацію енергетичного вугілля, що дає можливість шахтарям отримувати поточну зарплату, розраховуватись по боргах у цьому році із заробітної плати. Але не всім це подобається. І опір дуже великий був, він і є. Можливо, в цьому також є причина (відставки)”.

45-річний Сергій Єрмилов виконував обов’язки міністра палива й енергетики з листопада 2002 року.
XS
SM
MD
LG