Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в Україні Джон Гербст в Криму.


Володимир Притула Посол США в Україні Джон Гербст в Криму.

Симферополь, 05 березня 2004 - Як ми вже повідомляли, цього тижня Крим відвідав Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Гербст. В Ялті він і мер цього міста Сергій Брайко підписали грантову угоду між Агенцією з торгівлі і розвитку США та Ялтою для проведення техніко-економічного обґрунтування проекту з переробки твердих відходів. На розробку документації для будівництва заводу з утилізації твердих відходів, що триватиме 8 місяців, Агенція виділить 300 тисяч американських доларів.

Як відзначив під час підписання угоди ялтинський міський голова Сергій Брайко, міськвиконком Ялти також візьме кредит в Європейському чи у Світовому банку спільно з тими фірмами, яких порекомендує Агенція з торгівлі і розвитку США. Попередня вартість будівництва в Ялті сміттєпереробного заводу перевищує 20 мільйонів американських доларів. Посол США побував і на 13-му Міжнародному туристичному ярмарку, який у ці дні проходить в Ялті і в якому беруть участь й американські підприємці.

А напередодні пан Джон Гербст у Симферополі зустрівся з головою Ради міністрів Криму Сергієм Кунициним. Як повідомила прес-служба кримського уряду, американський дипломат цікавився громадсько-політичною обстановкою на півострові, станом міжетнічних і міжконфесійних відносин. Посол наголосив, що США вітають прагнення України до інтеграції в європейські та євроатлантичні структури, але вважають необхідною умовою цього процесу дотримання в країні демократичних принципів, свобод і прав людини. У свою чергу, Сергій Куницин запевнив американського дипломата, що керівництво Криму забезпечує в автономії політичну стабільність і міжнаціональну згоду. "Ми усвідомлюємо, що ціна миру в Україні чималою мірою залежить від стану міжнаціональних відносин у Криму", – заявив кримський прем''єр, характеризуючи заходи, що вживаються українським і кримським керівництвом для розв’язання етно-політичних питань та облаштування репатріантів, які повернулися на півострів з місць депортації.

Перебуваючи в Криму, посол Сполучених Штатів заторкнув також тему свободи слова в Україні і майбутніх президентських виборів. Відповідаючи в Ялті на прохання журналістів прокоментувати ситуацію з відімкненням київської радіостанції “Континент”, яка ретранслювала програми низки іноземних мовників, у тому числі американських, пан Гербст висловив сподівання, що найближчим часом радіо "Континент" зможе відновити роботу в ефірі. За словами дипломата, в іншому випадку посольство виступить із спеціальною заявою: "Я сподіваюся, що ця радіостанція незабаром відновить трансляцію радіо "Свобода”. Це наша надія".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG