Доступність посилання

ТОП новини

Голова Європейської Комісії Романо Проді привітав жіночий персонал Єврокомісії з міжнародним святом жінок.


Славко Волинський Голова Європейської Комісії Романо Проді привітав жіночий персонал Єврокомісії з міжнародним святом жінок.

Брюссель, 8 березня 2004 року.

8 березня в західній Європі не прийнято святкувати. Чимало пересічних громадян в Європі навіть не знають, що таке свято існує. Однак голова Європейської Комісії Романо Проді під час неформальної зустрічі з жіночим персоналом Єврокомісії привітав усіх жінок колег з цим маловідомим святом.

Справді знання про існування міжнародного свята жінок виявилось досить туманним навіть у моїх колег -журналістів із країн західної Європи. Винятком були журналісти з Польщі, Угорщини та Словаччини. Вони ще не забули старих соціалістичних традицій, які приніс в ті країни колишній СРСР.

Тому можете собі уявити, наскільки були здивовані тутешні спостерігачі, коли довідались про такий кавалерський реверанс, зроблений Романо Проді в бік жіночого персоналу Європейської Комісії. Романо Проді запросив на чарку шампанського понад сотню своїх колег жіночої статі і заявив, що його праця і взагалі робота цілої Європейської Комісії була б малоефективною, якби не присутність в команді Романо Проді прекрасної половини.

“Жінкам доводиться подбати про своїх дітей і чоловіків, та ще й ретельно виконувати свої службові обов’язки, - сказав Глова Єврокомісії, - жінки в цивілізованому світі мають рівні права з чоловіками і відіграють важливу роль і в політиці, і в бізнесі, і в інших сферах нашого життя”.

Під час цього прийняття в розкованій і неформальній атмосфері Романо Проді, сміючись, сказав, що він остерігається, аби в майбутньому не постало питання щодо захисту прав чоловіків.

Асистентка Романо Проді Мона Лунд сказала: “Романо, ми будемо разом з вами навіть тоді (тут Романо Проді вставив ремарку: “Я перевірю це”), навіть після того, як ваша каденція незабаром завершиться. Ми вам вдячні за все”.

Зі святкового залу, де відбувалось прийняття, Романо Проді вийшов з величезним букетом квітів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG