Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд України скасував вирок колишньому віце-президенту банку “Слов’янський” Борису Фельдману про позбавлення волі на 5 років за ухиляння від сплати податків


-- no author -- Суд закрив кримінальну справу через відсутність складу злочину. Верховний суд ухвалив таке рішення за касаційною скаргою Фельдмана і його адвокатів.

Суд закрив кримінальну справу через відсутність складу злочину. Верховний суд ухвалив таке рішення за касаційною скаргою Фельдмана і його адвокатів.

Стосовно другого епізоду, за яким був засуджений Борис Фельдман, - за розкрадання коштів в особливо великих розмірах - то Верховний суд пом’якшив цей вирок з 9 до 5 років в’язниці.

Адвокати Андрій Федур і Віктор Агеєв обурені таким рішенням і заявили, що оскаржуватимуть його у Європейському суді з прав людини. На думку адвокатів, цей вирок несправедливий, бо вони вважають, що у діях Фельдмана не було складу злочину.

У квітні 2002 року Артемівський райсуд Луганської області засудив Бориса Фельдмана до 9 років ув’язнення за крадіжку коштів в особливо великих розмірах і ухиляння від сплати податків. Апеляційний суд Луганської області залишив вирок чинним, тому адвокати звернулися до Верховного суду з касаційною скаргою.
XS
SM
MD
LG