Доступність посилання

ТОП новини

У середу в Києві помер відомий український кіноактор Борислав Брондуков - народний артист УРСР, перший лауреат Державної премії імені Довженка. 1 березня йому виповнилося 66 років


-- no author -- Борислав Брондуков або Броня, як його називали, був знаний насамперед як майстер комедії. Він зіграв 115 ролей і знявся у понад 110 кінофільмах. Серед них такі популярні як “Афоня”, “Осінній марафон”, “Зелений фургон”, “Людина з бульвару Капуцинів”.

Борислав Брондуков або Броня, як його називали, був знаний насамперед як майстер комедії. Він зіграв 115 ролей і знявся у понад 110 кінофільмах. Серед них такі популярні як “Афоня”, “Осінній марафон”, “Зелений фургон”, “Людина з бульвару Капуцинів”.

Український режисер Микола Мащенко, говорячи про долю цього актора, спробував уявити, як би вона могла скластися, якби Брондуков був, скажімо, у Парижі – тоді йому б пропонували сотні сценаріїв, і він був би великою зіркою! У кіно, на думку цього кінорежисера, Брондукова використовували тільки на 10 %.

Упродовж кількох останніх років Брондуков не знімався через важку хворобу: він переніс 3 інфаркти та операцію з видалення гематоми головного мозку. Ховатимуть актора у п’ятницю на Байковому цвинтарі у Києві.
XS
SM
MD
LG