Доступність посилання

ТОП новини

Смертна кара та довічне ув’язнення – вироки “Вашингтонським снайперам”.


Мирослава Гонгадзе Смертна кара та довічне ув’язнення – вироки “Вашингтонським снайперам”.

Вашингтон, 10 березня 2004 - В Америці завершився суд над двома так званими “вашингтонськими снайперами”. Суд штату Вірджинія засудив до довічного ув’язнення без права на оскарження 19-річного Лі Бойд Малво. Його 43-річного спільника, Джона Алена Мухамеда вчора суд Менасесу засудив до смертної кари. Рік тому серія безсистемних вбивств невинних людей потрясла околиці Вашингтона. 10 людей тоді були вбиті з автоматичної гвинтівки, коли вони заправляли свої атомобілі чи йшли на закупи. Майже місяць поліція не могла виявити злочинців. Та врешті-решт снайперів підвела власна необережність. Їх схопили тоді на світанку, коли спільники ночували у своїй машині обабіч дороги.

Суд над злочинцями тривав близько року. І ось сьогодні і вчора родини жертв злочинів нарешті почули вироки Вірджинійського суду. Старший Джон Ален Мухамед, темношкірий американець, який прийняв іслам, засуджений до смертної кари. Молодший Лі Бойд Малво за вироком суду проведе усе своє подальше життя у в’язниці. Лі Малво вдалось уникнути смертної кари лише тому, що його захист переконав суд, що молодий хлопець перебував під впливом свого старшого спільника. Адвокат Малво базував свій захист на тому, що Мухамед, колишній американський військовий, навіював пхихологічно піддатливому юнакові антиамериканські ідеї і практично перетворив його на “юного солдата”.

Та ідейний натхненник і організатор вбивств Джон Ален Мухамед перед оголошенням вироку заявив: “Я не маю нічого спільного з усім цим”.

Родичі ж жертв “вашингтонських снайперів” вважають вирок суду справедливим. “Правосуддя здійснилось. Все, що зробив Мухамед, було антилюдським. Він заслуговує на смерть. Він убив так багато невинних людей”, - заявляють родичі жертв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG