Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії проголошена триденна жалоба. Кількість жертв вчорашніх терактів у Мадриді досягла 198 осіб. Поранено понад 1400 осіб. Серед загиблих і поранених громадяни 11 країн


-- no author -- Прем''єр-міністр Іспанії Хосе Марія Аснар закликав провести сьогодні по усій державі масові маніфестації проти тероризму.

Прем''єр-міністр Іспанії Хосе Марія Аснар закликав провести сьогодні по усій державі масові маніфестації проти тероризму.

А щодо розслідування Аснар зазначив: «Хочу Вам сказати, що міністерство внутрішніх справ і сам міністр постійно інформують мене про перебіг розслідування. Наголошую ще раз: розслідування не виключає жодної версії».

Влада Іспанії не виключає, що організатором терактів може бути «Аль-Каїда». Арабська газета, яка видається у Лондоні, отримала через Інтернет листа, в якому повідомлено, що ймовірний союзник «Аль-Каїди» – угруповання «Бригада Абу Хафс аль-Масрі» бере на себе відповідальність за вибухи у приміських потягах.

На околицях Мадрида поліція знайшла автофургон, в якому лежали детонатори та аудіоплівка із записом цитат з Корану арабською мовою.

У центрі розслідування, за словами міністра внутрішніх справ Іспанії Анхеля Асебеса, залишається також угруповання басків-сепаратистів ЕТА.

У центрі розслідування, за словами міністра внутрішніх справ Іспанії Анхеля Асебеса, залишається також угруповання басків- ЕТА. Хоча сьогодні за повідомленням місцевої преси, ЕТА зробила заяву, що вона не причетна до цього терористичного акту.

Учора зранку у приміських потягах Мадрида майже одночасно були підірвані 10 вибухових пристроїв.

Серед постраждалих і три громадянки України. Ось що повідомив радіо «Свобода» речник посольства України в Мадриді Тарас Боєцький: «Співробітники посольства відвідали учора і сьогодні відділення інтенсивної терапії центрального військового шпиталю міста Мадрида, де перебуває одна з трьох поранених громадянок України. Їй 43 роки. Стан потерпілої, на думку лікарів, важкий. Зроблена операція на ногах. Я спілкувався з хірургом, він запевнив , що стан її стабільний, і великі шанси на те, що вона одужає. Інша громадянка України, яка отримала незначні поранення, ми сподіваємося, її випишуть завтра. Обоє громадянок звернулися з проханням до посольства не розголошувати їхніх імен. Окрім цього, ще одну українку вчора після надання швидкої допомоги виписали зі шпиталю».
XS
SM
MD
LG