Доступність посилання

ТОП новини

Теракти в Мадриді затьмарили відкриття в Берліні Міжнародної туристичної біржі.


Надія Кандиба Теракти в Мадриді затьмарили відкриття в Берліні Міжнародної туристичної біржі.

Німеччина, 12 березня 2004 - У п’ятницю в Берліні відкрилася чергова Міжнародна туристична біржа – найбільший в світі туристичний ярмарок. Незважаючи на непоганий для галузі початок року, настрій експонентів затьмарено останніми терористичними актами в Мадриді.

Теракти в Мадриді вплинули також і на початок роботи Міжнародної туристичної біржі. Хвилиною мовчання вшанували пам”ять загиблих представники іспанських туристичних фірм. Експерти тепер змушені вносити корективи до своїх прогнозів стосовно розвитку туристичного бізнесу. І все ж таки висловлюються сподівання, що жахливі події в столиці Іспанії, одному з найважливіших центрів туризму, не зупинять позитивну тенденцію розвитку туристичної галузі, яка нарешті почала видужувати після терактів одинадцятого вересня та дворічної кризи.

“Я сподіваюсь, що ситуація швидко стабілізується, якщо стане зрозуміло, що терористичні напади були спрямовані не проти туристів”, - сказав Фолькер Бьоттхер, представник туристичної кампанії TUI. Цього року в берлінському ярмарку беруть участь понад 10 тисяч експонентів із 180 країн. Уперше, починаючи від 2001-го року, організатори біржі можуть похвалитися такими цифрами, а туристичні фірми нарешті знову почали приносити прибутки. Щоправда, іспанським компаніям нині не позаздриш: у перший день роботи ярмарку їхні стенди відвідувалися дуже мляво. Представник Центрального іспанського туристичного офісу в Берліні Альваро Бланко Фольмер закликав німців не відмовлятися від подорожей до Іспанії. Він заявив, що після кривавих терактів дуже важливо продемонструвати солідарність з іспанським народом. Подібна заява пролунала і від федерального міністра економіки Німеччини Вольґанга Клемента, який позапланово відвідав іспанський стенд.

Тим часом туристичні фірми намагаються відкривати для себе все нові й нові кола клієнтів. Так, у Берліні було представлено спеціальний туристичний путівник по Німеччині для гомосексуалістів та лезбіянок. Презентував його правлячий бургомістр Берліна Клаус Воверайт, який, до речі, не приховує свого сексуального спрямування. Як свідчить спеціальне дослідження, яке теж було представлене в рамках Міжнародної туристичної біржі, гомосексуалісти дуже охоче подорожують і тому вважаються привабливою цільовою групою для туристичних фірм. На берлінському ярмарку на спеціальному стенді ця категорія людей могла ознайомитися з орієнтованими на них пропозиціями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG