Доступність посилання

ТОП новини

Автоколона польського уряду потрапила в аварію.


Володимир Павлів Автоколона польського уряду потрапила в аварію.

Варшава, 15 березня 2004 - В понеділок у Польщі кілька машин з колони, у якій їхала делегація польського уряду, потрапили в аварію. Це вже друга аварія за участю урядового транспорту упродовж останніх півроку. В цій аварії зіштовхнулося 7 автомобілів, а поранення отримали 12 осіб. Самого польського прем’єра Лешека Міллєра в цій колоні не було, оскільки на місце призначення у місто Тарнув він полетів гелікоптером.

Урядова колона автомобілів потрапила у аварію неподалік міста Кракова у понеділок зранку. За попередньою версією поліції, одна з урядових машин не змістилася на своїй смузі і врізалася у причіп вантажівки, що їхала назустріч. З обох боків у ці два автомобілі почали вдарятися інші – всього зіткнулося сім машин. На щастя, в цій аварії ніхто не загинув, однак 12 осіб, серед котрих були, зокрема, вагітна жінка, двоє дітей та двоє депутатів польського парламенту, отримали поранення. Детальніше про це повідомила співпробітниця прес-служби Бюро охорони уряду Ольга Домагала.

Говорить Ольга Домагала: Ми знаємо, що до лікарні потрапив один із наших службовців. Всім іншим на місці надана медична допомога, і тепер вони проходять необхідне лікарське обстеження. Нам відомо, що нічиє життя не є під загрозою. Щодо прем’єра, то його не було в тих автомобілях, і зараз він перебуває у місті Тарнуві.

Як стало пізніше відомо, Лешек Міллєр вилетів до Тарнова на урядовому гелікоптері, що і врятувало його від участі у цій аварії. Сам цей випадок є досить символічним, адже півроку тому інша урядова делегація на чолі з Лешеком Міллєром теж потрапила в аварію, тільки того разу причиною аварії стала несправність урядового гелікоптера. Так що одного разу урядова повітряна машина мало не вбила польського прем’єра, а цього разу можливо врятувала йому життя. Сам Лешек Міллєр, дізнавшись про аварію урядової автоколони, сказав: “Я завжди знав, що гелікоптер є значно безпечнішим засобом пересування, ніж автомобіль”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG