Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті опозиційні політичні сили провели народне віче під гаслом “Разом ми сильні”.


Іван Костюк На Прикарпатті опозиційні політичні сили провели народне віче під гаслом “Разом ми сильні”.

Івано-Франківськ, 15 березня 2004 - У неділю на Прикарпатті опозиційні політичні сили провели народне віче під гаслом “Разом ми сильні”. Акція протесту, яка зібрала близько 4 тисяч галичан, була присвячена 190-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Івано-Франківська обласна організація блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, блок Юлії Тимошенко, Соціалістична та Республіканська партії разом з Національною спілкою письменників провели в обласному центрі Прикарпаття перший у цьому році мітинг протесту. Близько 4 тисяч галичан прийшли висловити свою незгоду з діями нинішньої влади. Перед учасниками акції переважно виступали депутати-парламентарі від блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Вони закликали майбутніх виборців засудити утиски свободи слова в Україні, невмілі економічні реформи, які проводить влада, а також підтримати на президентських виборах кандидатуру Віктора Ющенка. Голова обласної організації Народного руху України, депутат Верховної Ради Роман Ткач наголосив, що за цією акцією протесту будуть проводитись також аналогічні: “Перш за все цією протестною акцією ми розпочинаємо серію , що продовжуватиметься все літо і пік буде восени. Їхня мета – згуртувати свої сили. Мені приємно, що на сьогоднішньому нашому віче, окрім партій, що входять до блоку “Наша Україна”, беруть також участь представники Соціалістичної партії, блоку Юлії Тимошенко, дуже широкий спектр громадських організацій – “Меморіал”, “Просвіта” та ряд інших. Мета в нас - сказати всім українцям: “Годі! Годі терпіти таку владу! Годі терпіти наругу над собою!”.

Його слова підтвердив голова обласної організації Соціалістичної партії України Юрій Головчанський: “Метою нинішньої акції є згуртування всіх демократичних сил краю у виступі проти злочинного антинародного режиму, проти злочинного режиму Кучми, який вдається, агонізуючи, останнім часом до крайніх форм насильства над демократією, над свободою слова”. Акцію протесту назвали також вічем єднання українства. За кількістю учасників вона переважила аналогічні минулорічні зібрання опозиційних сил у реґіоні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG