Доступність посилання

ТОП новини

У Ганновері розпочинає роботу черговий Міжнародний комп’ютерний ярмарок CeBIT.


Надія Кандиба У Ганновері розпочинає роботу черговий Міжнародний комп’ютерний ярмарок CeBIT.

Німеччина, 17 березня 2004 - У Ганновері в середу ввечері канцлер Німеччини Герхард Шредер відкриває найбільший в світі ярмарок високих технологій CeBIT. У центрі уваги ярмарку - мобільний зв’язок, Інтернет та розважальна електроніка. Після кількох кризових років інформаційно-технологічна галузь знову сподівається набрати обертів.

Загалом на CeBIT привезли свою продукцію понад 6400 фірм з понад 60 країн світу, що приблизно на 200 фірм менше, ніж торік. Це вже третій рік поспіль, коли доводиться констатувати скорочення кількості учасників цього ярмарку. Ймовірно, дещо скоротиться також кількість відвідувачів і не перевищить півмільйона осіб. І все ж таки впадати у песимізм організаторам CeBIT не доводиться, оскільки ці показники є вищими, ніж на семи інших великих комп’ютерних ярмарках разом взятих. Отже, у члена правління компанії “Deutsche Messe AG” Ернста Рауеля є всі підстави, для того щоб заявити:

“CeBIT є і залишиться найбільшим ярмарком у світі, від якого надходять інноваційні імпульси”. На CeBIT справді ніколи не бракувало новинок. Цього року головну увагу зосереджено на цифровій розважальній техніці. Зараз усі сили кинуті на злиття комп’ютерів з побутовою електронікою - на перетворення, скажімо, телевізора на мультимедійний апарат. Ще один акцент цьогорічного комп’ютерного ярмарку в Ганновері – це універсальна мобільна система UMTS, яка дозволяє значно підвищити швидкість передачі даних через систему стільникового зв’язку. Проблема в тому, що досі не вистачає мобільних трубок, які могли б успішно працювати в цьому новому стандарті. Крім того, виробники намагаються привернути увагу споживачів подальшими додатковими функціями, якими вони наділяють стільникові телефони. Концерн “Siemens”, наприклад, представляє прототип мобільної трубки, за формою схожої на звичайну авторучку. Цей телефон здатен передавати через мобільний зв’язок від руки написані SMS-повідомлення. А компанія “Dantrack” розробила супутникову систему проти крадіжки автомобілів. За її допомогою знову ж таки через мобільний зв’язок можна завжди визначити точне місце перебування машини. Важливу роль на комп’ютерному ярмарку в Ганновері відіграватиме подальший розвиток електронної торгівлі, прискорення передачі інформації через Інтернет, а також безкабельні комп”ютерні мережі. Представники інформаційно-технологічної галузі сподіваються, що цього року їм нарешті вдасться остаточно подолати наслідки кризи. Говорить президент Федеральної спілки високотехнологічних підприємств Німеччини BITKOM Віллі Берхтольд:

“Часи, коли нам доводилося мати справу з великими збитками, минули. У нас є всі підстави дивитися в майбутнє з оптимізмом.” За даними експертів, зростання світової інформаційно-технологічної галузі цього року перевищить 4%, а наступного року цей показник сягне навіть 6%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG