Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Верховної Ради Криму на сесії 17 березня ухвалили Програму розвитку і функціонування української мови в АРК на 2004-2010-й роки, на виконання якої з республіканського бюджету планується виділити понад 17 з половиною мільйонів гривень, в тому числі 15 мільйонів – уже цього року


-- no author -- Переважна частина цих коштів піде на будівництво комплексу споруд української гімназії в Симферополі. Програма передбачає підготовку педагогічних кадрів для викладання предметів українською мовою, поповнення фонду публічних і шкільних бібліотек.

Переважна частина цих коштів піде на будівництво комплексу споруд української гімназії в Симферополі. Програма передбачає підготовку педагогічних кадрів для викладання предметів українською мовою, поповнення фонду публічних і шкільних бібліотек.

Планується також збудувати у Ялті гімназію з українською мовою викладання і видавати україномовний тижневик «Кримський діалог».

У документі вказується, що українська мова, як державна, поки що не отримала в Криму необхідної підтримки, тому мета цієї програми – створити необхідні умови для розвитку і розширення сфери функціонування української мови, виховання шанобливого ставлення до неї.
XS
SM
MD
LG