Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада України не повинна поспішати схвалювати договір з Росією про співпрацю в Азовсько Керченській акваторії


-- no author -- Про це заявив в інтерв''ю радіо «Свобода» Ігор Осташ, керівник тимчасової комісії Верховної Ради з контролю за режимом державного кордону України в районі острова Коса Тузла.

Про це заявив в інтерв''ю радіо «Свобода» Ігор Осташ, керівник тимчасової комісії Верховної Ради з контролю за режимом державного кордону України в районі острова Коса Тузла.

«Ця угода більше на сьогодні в інтересах саме Росії, а не України. Якщо говорити про доцільність її ратифікації, то я переконаний, що треба розглядати в пакеті 3 речі. Остаточну лінію кордону, делімітацію кордону в Азовському морі - це одна угода. Друга угода - про спільне використання, яка зараз виноситься на ратифікацію, і третій момент, що для нас є дуже важливо, - це остаточне підтвердження того, що острів Тузла належить Україні, і відповідно підтвердження лінії державного кордону, який до сьогодні існує в Керченській протоці між Україною і Росією».

Президент Леонід Кучма вніс на розгляд парламенту угоду про співробітництво між Україною і Росією у використанні Азовського моря і Керченської протоки у неділю, невдовзі після свого візиту до Москви. Цей документ президенти України і Росії підписали наприкінці грудня минулого року. 25 березня у Києві дипломати мають провести черговий раунд консультацій про морські кордони України і Росії.
XS
SM
MD
LG