Доступність посилання

ТОП новини

Новий міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.


Віталій Портников Новий міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Москва, 22 березня 2004 року.

21-го березня новому міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову виповнилося 54 роки.

Біографія Лаврова, офіційна принаймні, не така вже й цікава. Закінчив Московський інститут міжнародних взаємин, працював у посольстві в Республіці Шрі-Ланка, заступником міністра закордонних справ РФ, останні 10 років в Росії майже не з’являвся. Був постійним представником РФ в ООН.

Однак як і кожний кар’єрний дипломат С.Лавров має іншу біографію, біографію власних смаків, бажань і дій.

От і з днем народження на сторінках газети “Комєрсант” Лаврова привітав директор компанії “Інтеррос” Андрій Бугров, але не тому, що Лавров цікавить бізнесом, а тому, що він цікавиться рафтінгом.

Разом із А.Бугровим С.Лавров здійснював захоплюючі подорожі по гірських річках і навіть написав про це вірші:

“Откуда берётся ручей, что начало даёт стремительным речкам, которыми бредят мужчины? Из чистых святых родников На далёких вершинах, Из талого снега, из ливней Всю ночь напролёт...”

С. Лавров взагалі відомий у дипломатичному середовищі як людина, що захоплюється “виршами”. Для свого рідного Московського інституту міжнародних взаємин, який ще у радянські часи був відомий як справжній заклад для дітей партійних і радянських керівників, С.Лавров написав гімн:

“Учиться, так взахлеб, а пить, так до конца. Не падать и идти упрямо к цели. Рассыпаны по миру горячие сердца Надёжные и в деле, и в веселье...”

Члени сім’ї С.Лаврова тепер дійсно будуть по всіх світах. Син Лаврова Єгор, який також є студентом Московського інституту міжнародних взаємин, як підкреслюють його товариші, в Москві з’являється вкрай рідко.

Дочка Лаврова навчається в Колумбійському університеті в США. Газета вже підкреслювала, що вона 10 років не була в Росії. І зараз Лавров не поспішає із поверненням доньки.

А дружина С.Лаврова скоріш за все також залишиться в США, щоб допомогти донці у адаптації в світі, де вже не буде батька - постійного представника в ООН.

Проте у дочки і дружини Лаврова тепер є член сім’ї - міністр закордонних справ. Рано чи пізно вони повернуться до Росії, щоб дізнатися, як С.Лавров виконує свої міністерські функції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG