Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина визначилася зі своїм учасником на конкурсі Євро бачення.


Надія Кандиба Німеччина визначилася зі своїм учасником на конкурсі Євро бачення.

Німеччина, 22 березня 2004 - До цьогорічного музичного конкурсу Євробачення, який у травні відбудеться в Стамбулі, залишилися лічені тижні. До країн-учасниць, які вже визначили своїх кандидатів, належить і Німеччина.

Після нищівної поразки на останньому конкурсі Євробачення німці вирішили радикально змінити свою тактику підготовки до одного з найважливіших на континенті музичних змагань. Головне гасло – геть від заїжджених шлягерів у виконанні маловідомих співаків, натомість більше сучасної музики. Одна з ведучих відбірного конкурсу, який відбувся в Берліні, Сара Куттнер так пояснила нову концепцію:

“Нам потрібен тільки один єдиний німецький хіт, який мав би шанс стати також міжнародним хітом. Ми відібрали десять пісень, які в Німеччині вже стали хітами,” – сказала Куттнер. Тобто, у відбірному конкурсі мав право брати участь тільки той, хто вже може похвалитися першими місцями у німецьких хіт-парадах. Таким чином цього року німецькі кандидати на участь у конкурсі Євробачення представили практично весь спектр сучасної музики, починаючи від хіп-хопу і завершуючи техно. До найвідоміших учасників належала без сумніву Сабріна Сетлур, яка виконує пісні в стилі реп. Свого часу її було визнано найеротичнішою жінкою Німеччини. Але, як з’ясувалося, зі своєю піснею “Любов” вона, як і інші учасники конкурсу, не мала жодного шансу проти 22-річного Макса, який виконав поп-баладу “Не можу чекати до вечора”. Молодий співак переконав публіку не тільки своїм голосом, але також манерою виконання: вдягнений у простий чорний пуловер, заплющивши очі, він повністю віддався пісні про любов, відмовившись при цьому від витанцьовування на сцені. Опікується співаком відомий своїми скандалами телеведучий популярного сатиричного телешоу “TV total” Штефан Рааб, який власне відкрив Макса і пише для нього пісні. Свого вихованця Рааб вважає “сенсацією року”. Для самого співака перемога у відбірному конкурсі стала справжньою несподіванкою: “Я ніколи не думав, що зможу представляти Німеччину на конкурсі Євробачення”. Але перед поїздкою до Стамбула Максу доведеться серйозно попрацювати, оскільки йому за цей час ще треба скласти випускний іспит з математики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG