Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Міжнародний день боротьби з туберкульозом


-- no author -- В Україні нинішнього року цей міжнародний день проходить під гаслом: “Цінуємо кожний подих. Зупинимо туберкульоз зараз”. За даними Міністерства охорони здоров’я, минулого року виявлені понад 37 тисяч хворих, більше 10 тисяч українців померли від цієї недуги.

У світі загальна кількість хворих на цю недугу сягає 50-60 мільйонів.

В Україні нинішнього року цей міжнародний день проходить під гаслом: “Цінуємо кожний подих. Зупинимо туберкульоз зараз”. За даними Міністерства охорони здоров’я, минулого року виявлені понад 37 тисяч хворих, більше 10 тисяч українців померли від цієї недуги.

У Київській області, не зважаючи на низку профілактичних заходів, переламати ситуацію з поширенням туберкульозу не вдається. Щорічно в регіоні реєструють тисячу нових випадків захворюваності і чотириста смертей.

Спеціалісти обласного тубдиспансеру зазначають, що хвороба помолодшала. Епідемія зачепила і студентство, чого раніше не помічалося. Це ознака неповноцінного харчування і слабкої імунної системи. Організм третини хворих через запущеність недуги отримав стійкість до існуючих ліків і майже не піддається лікуванню. Заступник головного лікаря тубдиспансеру Зоя Бишенко: “Люди просто не розуміють, вони думають, якщо вони добре їдять, не п’ють і не коляться, то вони не захворіють - а в транспорті спілкування! І ще одне: у нас немає примусового лікування для такої категорії хворих, які свідомо ухиляються від лікування”.
XS
SM
MD
LG