Доступність посилання

ТОП новини

Українці у Сполучених Штатах готуються до американських виборів і закликають підтримати Україну.


Михайло Мигалисько Українці у Сполучених Штатах готуються до американських виборів і закликають підтримати Україну.

Прага, 24 березня 2004 - В рамках підготовки до американських виборів президента та Конгресу США американські українці у середу розпочали кампанію і в інтересах України.

Метою «Українських днів у Вашингтоні» є висловити домагання українських американців, які мають право голосувати, а також провести зустрічі із тими конгресменами, які представляють їхні округи. Михайло Савків - представник Українського Конгресового Комітету Америки, який організує цей захід, в інтерв’ю радіо “Свобода” сказав: «Захід “Українські дні” означає мобілізувати нашу українську громаду, щоб більше вплинула на політичний процес тут, у Вашингтоні. Наша громада є досить велика й по цілій Америці має свої різні контакти з урядовцями. Приїхати до Вашингтона, щоб захищати ці наші українсько-американські інтереси в зустрічах з конгресменами, це якраз є надія й нагода, щоб показати вплив українсько-американської громади».

Як сказав Михайло Савків, представник Українського Конгресового Комітету Америки, який є президентом Української інформаційної служби, йдеться не лише про інтереси американських українців, а й також про питання відносин США з Україною. Упродовж двох днів на зустрічах з офіційними особами теперішньої республіканської адміністрації США, з представниками Демократичної партії та численними американськими законодавцями американські українці мають намір домагатися збільшення американських фінансових асигнувань на підтримку демократичних перетворень в Україні і надання українській державі статусу ринкової економіки та нормалізувати двосторонні торговельні відносини. В центрі уваги вашингтонських зустрічей буде також справа побудови меморіалу жертвам українського голодомору у столиці США. Як зазначають експерти, поліпшення українсько-американських стосунків однак залежатиме також від того, чи буде дотримано демократичних стандартів під час передвиборчої кампанії та президентських виборів в Україні. Учасники дводенної передвиборчої акції «Українські дні у Вашингтоні» матимуть можливість зустрітися також з українськими дипломатами у Сполучених Штатах Америки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG