Доступність посилання

ТОП новини

Хроніка суду над Павлом Лазаренком: свідчення Анатолія Мінченка.


Роман Купчинський Хроніка суду над Павлом Лазаренком: свідчення Анатолія Мінченка.

Сан-Франциско, 26 березня 2004 року.

25 березня на суді показували відеозапис свідчень Анатолія Мінченка, колишнього міністра енергетичного комплексу України в Кабінеті Павла Лазаренка. Їх було записано в Києві в травні 2003 року. (У той час Мінченко вже покинув Кабінет Міністрів України і працював у приватній фірмі в Києві).

Мінченко як міністр не мав права підписувати комерційні контракти між Кабінетом Міністрів і приватними фірмами. Але від нього вимагали, щоб він підписав контракт на закупівлю котеджів від фірми “Джі-Ейч-Пі”. Тоді запитали в пана Мінченка: як сталося, що він все-таки підписав? Він каже, що зустрівся з Пустовойтенком, який тоді був міністром Кабінету Міністрів. Зустрілися вони на своїй дачі. Вони там мали один побіч другого державні дачі. Почали розмовляти, і Мінченко запитав про ці контракти, що йому Шкодун (керівник відділу планування і фінансів КМ) дав підписувати. Пустовойтенко тоді сказав: “Це відома справа, нема проблем, підписуй, якщо хочеш, або не підписуй, бо ми вже почали платити за котеджі так чи інакше”.

Тоді Мінченко підписав цю другу квитанцію і гроші були перекинені на “Джі-Ейч-Пі Корпорейшн”. Запитали тоді в Мінченка, як сталося, що Пустовойтенко про це знає. Той відповів, що тільки троє людей знали всі ті справи, які стосувалися фінансових виплат у валюті за подібні контракти: це був Пустовойтенко, його бухгалтер і Павло Лазаренко. І все це було зроблено за участю Пустовойтенка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG