Доступність посилання

ТОП новини

Cьогодні Києві відбувся мітинг протесту, організований парламентською фракцією "Наша Україна". Перед Кабінетом міністрів демонстранти вимагали повернути 10 мільярдів гривень, які за даними організаторів акції, були приховані урядом у держбюджеті на 2004рік


-- no author -- За даними міліції, в акції взяли участь близько 9 тисяч громадян. Самі організатори стверджують, що кількість учасників сягала 15 тисяч.

На думку народного депутата Тараса Стецьківа, український уряд планує використати частину прихованих у держбюджеті коштів на президентську виборчу кампанію. Так він заявив радіо “Свобода”: “Ми однозначно впевнені, що уряд збирається використати ці 10 мільярдів гривень для того, щоб перед самими виборами, у вересні-жовтні, шляхом дрібних соціальних подачок забезпечити собі зростання рейтингу напередодні президентських виборів 31 жовтня. Янукович думає красиво попіарити. У вересні-жовтні підняти трохи пенсії, трохи зарплати і записати це собі в актив, і показати: от бачите, який я, Янукович, хороший, бо я для народу працюю, а який Ющенко поганий, бо він тільки здіймає галас”.

На мітингу було ухвалена резолюція про збільшення з 1 квітня мінімальної зарплати до 240 гривень, підвищення пенсій та стипендій.

За даними міліції, в акції взяли участь близько 9 тисяч громадян. Самі організатори стверджують, що кількість учасників сягала 15 тисяч.
XS
SM
MD
LG