Доступність посилання

ТОП новини

Про загострення етно-політичної ситуації в Криму.


Володимир Притула Про загострення етно-політичної ситуації в Криму.

Симфрополь, 31 березня 2004 року.

Ми вже повідомляли про рішення позачергової сесії кримського парламенту, яка збиралася у вівторок 30 березня у зв’язку із загостренням етно-політичної ситуації в автономії. Виступаючи на сесії, прем’єр-міністр Криму Сергій Куницин заявив, що за останніми подіями на півострові стоїть третя сила з-за меж України. Свою думку з цього приводу має і лідер кримських комуністів Леонід Грач.

1-й секретар кримського рескому КПУ, лідер об’єднання “Нащадки Богдана Хмельницького” Леонід Грач, який заявляє, що є найбільш проросійським лідером в Україні, переконаний: “Те, що відбувається в Криму, до болю нагадує розвиток подій у Косові: і ті події, котрі відбувалися декілька років тому, і ті, котрі розгортаються в силою відірваному НАТО й албанськими сепаратистами від Сербії краї зараз”. Вину за останнє загострення етно-політичної ситуації в Криму Леонід Грач у статті, розісланій електронною поштою його прес-службою, покладає на офіційний Симферополь, офіційний Київ, Меджліс кримськотатарського народу та американський імперіалізм разом із Джорджем Соросом.

Продовжую цитувати Леоніда Грача:

“Значна частина кримськотатарського народу обманута пропагандою меджлісу, і ці люди, не знаючи, як все виглядає в дійсності, стали сьогодні розмінною монетою в руках продажних меджлісівських діячів. Продажних, тому що вони, керуючись принципом “хто більше дасть”, повели азартну гру з американськими покровителями і, що особливо небезпечно, - з екстремістськими колами фундаменталістів в ісламському світі”.

Кримський прем’єр Сергій Куницин теж вважає, що джерела напруги в Криму перебувають за межами Криму, але він називає іншу адресу: Росія. Сергій Куницин:

“Я володію оперативною інформацією, на підставі якої можна зробити висновок, що існує третя сила, яка зацікавлена у конфлікті в Криму. І вона, певною мірою, отримує імпульси з-за меж Криму. Саме тому у нас з’являються зачатки руху якихось скінгедів, інших профашистських організацій, що не властиво на нинішньому етапі ні кримському, ні українському суспільству, але російському було притаманно. Тому, я думаю, що закордонні фактори впливу існують”.

Тим часом правоохоронні органи, в тому числі кримський главк Служби безпеки України, заяви політиків не коментують.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG